Ieder jaar organiseert Radio 538, in de week voorafgaand aan Kerst, een actieweek om zoveel mogelijk geld op te halen voor een goed doel; Missie 538. Dit jaar staat die actieweek in het teken van het Prinses Máxima Centrum, waar ze onderzoek doen naar en behandelingen doen tegen kinderkanker. Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland de diagnose kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. 
Als sportvereniging in Aalten staan we midden in de maatschappij. Bijna 200 van onze 600 leden zijn jeugd en wekelijks vermaken onze tal van vrijwilligers onder andere deze doelgroep en gaan tientallen kinderen met een lach op hun gezicht naar huis na een training, wedstrijd of activiteit. We kunnen ons dan ook niet voorstellen hoe het voor een kind (en ouders) moet zijn om niet zorgeloos naar school te kunnen, buiten te kunnen spelen, laat staan te sporten. Maar dag in, dag uit bezig te zijn met het overwinnen van een ziekte, die nog steeds 25% van de gediagnostiseerde kinderen het leven kost.
Tijd voor actie! Team Happy Code - een orgaan binnen onze vereniging dat activiteiten organiseert voor o.a deze doelgroep - stak de koppen bij elkaar en kwam met plan voor een sponsorloop, om samen zoveel mogelijk geld op te halen voor Missie 538, en dus het Prinses Máxima Centrum.
Op 18 december organiseert AVA'70 daarom "In actie voor Missie 538". Een sponsorloop van 53,8 kilometer in en om Aalten, in de vorm van een klavertje vier. Tijdens deze sponsorloop, die bestaat uit verschillende etappes, hebben lopers (zowel leden als niet-leden) de mogelijkheid om een afstand mee te lopen en op die manier geld op te halen voor het goede doel.
HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?
Elke loper heeft de mogelijkheid om delen van de route te lopen. Dit kan een halve etappe zijn, een hele of zelfs meerdere. Elke etappe lopen we als groep met een pauzeplek halverwege de route. Elke route start en eindigt op de Markt in Aalten, waar we ons voorbereiden op de volgende etappe. Tijdens de route staan er op verschillende plekken muzikanten en wordt je natuurlijk aangemoedigd door voorbijgangers, familie, vrienden en bekenden. De lengte van de etappes is variërend van 10 tot 16 kilometer, met halverwege een pauzeplek.
Deelname tot 18 jaar is gratis, volwassenen betalen €5,38. Deelname is voor iedereen, zowel leden als niet-leden. Alle deelnemers kunnen een sponsorformulier downloaden en langsgaan bij ouders/verzorgers, broers en zussen, opa's,oma's, ooms, tantes en buren om zoveel mogelijk geld op te halen. Vooraf inschrijven is verplicht.
Back to Top